Virtual Twin

Digital Twin via 3D scanning och indoor Viewer

Virtual Twin är Virtual Manufacturings egna version av Digital Twin. Tekniken bakom digitala tvillingar kan förändra industrin i grunden. Investeringar blir mer lönsamma, resursutnyttjandet blir effektivare och dyra produktionsstopp förhindras, förbättra utnyttjande graden av lokalen etc.

En digital tvilling är en avbildning av en produkt, resurs eller process i produktionen. Denna skickar data till sin digitala tvilling, där den omvandlas till användbar information. Därmed kan man använda en digital tvilling för simulering, utvärdering och förbättring av prestanda, i bästa fall under en pågående process.

Vi kan genom en enkelt snabb och smidigt 3D scanning och en visualiseringsmjukvara gör först steget till digital tvilling till verklighet. Din 3D scanning kan bli användbar för alla direkt i webbläsaren där PoI taggar efter önskemål kan integreras. Genom en unikkombination av bilder och punkmoln blir din digitala tvilling unikt verklig.

Nu finns en webbaserad applikation som visar realistiska digitala tvillingar med 360° panoramabilder, punkmoln och kartor som genererats vid 3D skanningen. Användare kan flytta runt i den digitala tvillingen som om de är på plats och använda den interaktiva funktionen för att lägga till, söka efter väg till goe-taggad information eller ta noggranna mätningar.

Vilken information som läggs i  ”Point of Interest” har bara fantasin som begräsning. Detta kan exempelvis vara, Inventarielistor, Service manualer, information om pågående Kaizen events, utrymningsplaner, arbetsinstruktioner etc. Vi skapar en virtuell kontroll på hela anläggningen.  Flöden kan även visualiseras och guida besökare på en virtuell visning av fabriken.