ARBETA PÅ VIRTUAL

På Virual kommer det in nya projekt hela tiden. Många av våra medarbetare berättar i sina intervjuer hur varierande projekten är, vilket gör att du måste utmana dig själv. ​
”Jag ville jobba på ett ställe där man får jobba med olika projekt, med mycket variation och Virtual verkade vara platsen. Och det har varit, jag lär mig nya saker hela tiden.”
– Kimberly

Att arbeta på Virtual beskrivs som omväxlande, öppet och familjärt.
”Vi är som en stor familj. Vi arbetar med många projekt tillsammans över alla avdelningarna, samarbetar vilket gör att alla har en viktig roll på företaget. Vi jobbar alltid tillsammans även om det bara är en syns utåt till kund. Det är alltid någon som kan lite mer om jag skulle behöva hjälp.”
-Anna

Virtual är ett företag där vi jobbar tillsammans och många som börjar väljer att stanna.​
”Det är en bra miljö på kontoret, du kan fråga vem som helst på kontoret om du behöver hjälp. Det finns mycket kunskap här. Vi har roligt på jobbet, det är en bra balans mellan arbetet och den sociala aspekten på jobbet.”
– Naima

VI STÖDJER EN AKTIV LIVSSTIL

På Virtual vill vi att alla skall må bra och jobbar aktivt med teambuilding. Här är några exempel på vad vi gör årligen:​

Att stödja en aktiv livsstil är viktigt på Virtual, vi gör alla typer av träningsformer. Vi vill alltid testa nya saker och vara aktiva. Vi springer på lunchen, tränar på morgonen, kör paddel när det passar och mycket mer.

Teambuilding är en stor del av Virtual. Vi arbetar inte bara som ett team i vårt projekt, vi är ett team och hjälper varandra. Den enda gången vi kanske inte är lika hjälpsamma är om vi är i motsatta lag i en utmaning.

Vi har ett eget fotbollslag i Göteborg, Team Virtual FC. 2022 placerade vi oss i division 3. Virtual Manufacturing sponsrar GAIS, du kan hitta vår logotyp på deras kit. Vi har även biljetter till ALLA hemmamatcher.

Varje år har vi olika mästerskap. Bowling, golf och gocart är tre av dem. Kanske blir du nästa års vinnare!!! Andra tävlingar vi deltar i Göteborgstaffeten, Vasaloppet och Tough Viking.

Varje år åker vi på en skidresa där vi blandar matlagning, skidåkning och afterski med teambuilding, kompetensöverföring och affärsutveckling. Här får vi tid att lära känna varandra.

Assembly & Production Flow

Leander Koenders

När började du på Virtual?
Jag började för snart ett år sedan, allt gick väldigt fort när jag väl hade tagit beslutet att jobba på Virtual. Ena dagen var jag i skolan och nästa dag var jag i Sverige på Virtual. Jag hade aldrig varit i Sverige innan jag började, alla på företaget hjälpte mig att komma till räta när jag kommit hit och jag kände mig väldigt välkommen. Det är inte alla företag där VD:n visar dig kontoret och säger åt dig att ringa om du har några problem.

Vilken är din roll på Virtual?
Jag är konsult inom assembly and production, jag har ett väldigt varierat uppdrag beroende på vad kunderna önskar. Jag gör 2D-layout, animering, processförbättring och nu jobbar jag mycket med Tulip. Det är en av de bra sakerna med Virtual, jag gillar verkligen att arbeta med Tulip så de ger mig möjligheten att göra det. ​

Vad fick dig att vilja jobba på Virtual?
Jag ville jobba på ett ställe där man får jobba med olika projekt, med mycket variation och Virtual verkade vara platsen. Och det har varit, jag lär mig nya saker hela tiden. ​

Har det varit som du förväntat dig att jobba på virtual?
Ja och nej, variationen har varit vad jag förväntade mig. Men vi får inte alltid se slutet på ett projekt. Vi hjälper kunderna med vad de behöver förändra men vi är inte alltid med under själva implanteringen. Det är en av anledningarna till att jag gillar att jobba med Tulip, med Tulip får jag jobba med kunden från början till slut.​​

Vilken typ av projekt har du varit involverad i?
Många och väldigt olika, allt från 2D-layout, produkt- och logistikflöde, animation i fabriker och nu Tulip. ​

Hur är det att arbeta på Virtual? ​
Det är en bra arbetsmiljö på kontoret, du kan fråga vem som helst på kontoret om du behöver hjälp. Det finns otroligt mycket kunskap här och vi hjälper varandra. Vi har roligt på jobbet, det är en bra balans mellan jobbet och den sociala biten på jobbet.​

Vad är det bästa med att jobba på Virtual? ​
Du kommer få jobba med det du är bäst på och det förbättrar din kunskap och dig själv. ​

Vad betyder ordet tillsammans på Virtual? ​
Vi stöttar varandra, vi gör alla vår del och vi har roligt tillsammans.​

Lean Manufacturing Products

Anna Andersson

När började du på Virtual?
2014 började direkt efter skolan och känner att jag är fast. ​

Vilken roll har du på Virtual?
Lean, allt I allo… Eftersom jag varit här i så många år så kan jag de olika delarna och är med i många olika typer av projekt. Vi är inte så många på LMP så vi hjälps åt, är någon sjuk eller vi har ett stort projekt så hjälper alla till.​

Jag började som junior konsult, sen fick jag  nya arbetsuppgifter allt eftersom och det är det som har fått mig att stanna. Jag får möjligheten att utvecklas hela tiden, det är väldigt prestigelöst. Om jag tycker en arbetsuppgift är “tråkig” så kan jag säga det så hittar vi en lösning på det tillsammans.​

Vad fick dig att vilja jobba på Virtual?
Slump och lathet, utbildningen var riktad mot näringslivet. Hamnade här när jag plugga och fick frågan att stanna så. Det gjorde jag och trivs väldigt bra.​

Har det varit som du förväntade dig att jobba på virtual?
Hade inte så mycket förväntningar eftersom jag varit här två månader innan jag började så visste jag hur kulturen och miljön var.​

Vilken typ av projekt har du varit delaktig i?
Allt möjligt, från materialställ till helt nya layouter. Säljarna säljer in projekten sedan kommer vi och genomför, jag kommer väldigt bra överens med kunderna och ser till att relationerna flyter på.

Hur är det att jobba på Virtual?
Det är roligt och omväxlande. Säljarna vill sälja mycket och det gör att det alltid finns att göra. Ibland kommer stora projekt som känns omöjliga, det kan vara tufft. Men vi löser det tillsammans.​

Vad är det bästa med att jobba på Virtual?​
Friheten och familjärt. Alla kan parat med alla, eftersom det är ett lite mindre företag är sträckan från mig till försäljningschef eller VD kort och alla kommunicerar med alla. ​

Vad betyder ordet tillsammans på Virtual?​
Att det är som en stor familj. Vi gör så många projekt tillsammans över alla avdelningar och samarbetar vilket gör att alla har en viktig roll på företaget. ​