Lean Manufacturing Equipment

Virtual Manufacturing erbjuder inom affärsområdet Lean Manufacturing Equipment produkter för att förbättra flödet, processer och ergonomin inom internlogistik och materialhantering.
I vår egen produktion designar och monterar vi kundunika lösningar för materialvagnar och fasader, kit-vagnar och arbetsstationer. Vi tillhandahåller även utrustning och produkter som stöttar er i er Lean-utveckling och skapar förutsättningar för ständiga förbättringar.

 • Flow Racks – Materialställ

  Genom det modulära Rör & Klammersystem från Beewatec kan vi tillsammans med kunden enkelt och snabbt konstruera och tillverka lösningar inom material-, produktion- och logistikflödet.

  Produktkatalog

  Virtual Manufacturing konstruerar och producerar modulbaserade materialställ som kan varieras för att skapa kundanpassade arbetsstationer. Det flexibla systemet är baserat på ett pipe-racking system och gör det möjligt att arbeta effektivt och ergonomiskt, även under förändring och utveckling av produktionen. Vi levererar materialställ, transportvagnar, arbetsstationer, materialfasader och kitlösningar till kunder inom alla olika industrier. Vi skapar effektiva och ergonomiska arbetsplatser och produktionsmiljöer som du sedan kan vidareutveckla och förändra i takt med ert dagliga Kaizen och Lean-arbete.

  Fördelar med vårt system:

  • Flexibelt.
  • Stabil konstruktion.
  • Olika rörtjocklekar med samma klammrar.
  • Rostfria, lackade eller alumiunum rör.
  • Klammer med patenterat unikt grepp.
  • Brett sortiment.
  • Produkterna kan byggas på allt eftersom att produktionen utvecklas.

  Direktlänk till den här tjänsten
 • Materialvagnar

  Materialvagnar kan byggas från enklare vagnar med Pipe Racking-systemet eller med botten av 4-kantprofiler där profilsystemet kan kombineras ovanpå. Vagnarna kan vara enkla singelrullvagnar eller sammankopplade flera till tåg. Vagnarna finns i standardutförande för hel eller halvpall men kan även byggas efter kundens behov.

  Produktkatalog

  Virtual Manufacturing konstruerar och producerar modulbaserade materialvagnar som kan varieras för att skapa kundanpassade arbetsstationer. Vagnarna kan byggas från en enklare botten med Pipe Racking-systemet eller med en mer stabil botten av fyrkantsprofiler där Pipe Racking-systemet kan kombineras ovanpå. Vagnarna kan vara enkla rullvagnar eller flera sammankopplade. Vagnarna finns i standardutförande för hel eller halvpall men kan även byggas efter kundens behov.

  Vi konstruerar och designar:

  • Enkla, individuella materialvagnar.
  • Sammankopplade materialvagnar med upp till fem trailers.
  • Enskilda plattformar/släpvagnar som kan transportera upp till 800 kg.
  • Materialvagnar som kan kombineras med Pipe Racking-systemet.

  Direktlänk till den här tjänsten
 • Golvmärkning & Stripes

  Inom Lean Manufacturing Products är golvmärkning med stripes ett enkelt och kostnadseffektivt ställe att börja på med ”ordning och reda” är att markera upp olika zoner i produktionen som t.ex. truckgångar, farligt gods, red-table, materialområden, vagnar etc. Virtual Manufacturing hjälper dig med allt från t.ex. vilka färger som skall användas till 3D-layout.

  Är du redo för effektivisering och ökad säkerhet i din produktion?  

  Vi på Virtual Manufacturing erbjuder våra kunder en enkel och kostnadseffektiv lösning för att tydligt markera upp olika zoner i produktionsmiljön. Oavsett om det gäller truckgångar, farligt gods eller materialområden, har vi lösningen för att skapa en säker och välorganiserad arbetsplats. 

  Visual Management och 5S Simplifierat 

  Vi fokuserar på helheten och hjälper dig komma igång med Visual Management och 5S. Från att bestämma vilka färger som bäst passar dina behov till att skapa en detaljerad 3D-modell över din fabrik med tydligt markerade områden – vi har expertisen och verktygen för att göra det möjligt. 

  DuraStripe Golvtejp  

  DuraStripe golvtejp är den enklaste, snabbaste och mest kostnadseffektiva lösningen för golvmarkering i industriella miljöer. Med hållbarhet i fokus och ett brett utbud är DuraStripe den enda kompletta lösningen för golvmarkeringar på marknaden idag. Om du letar efter en lösning som är både kostnadseffektiv och minimerar stopptiden, är DuraStripe det perfekta valet för din arbetsplats. 

  DuraStripe Shapes  

  Vårt sortiment av DuraStripe Shapes är perfekt för 5S och Six Sigma-program. Dessa slitstarka golvmarkeringar, tillgängliga i olika former och tecken, tydliggör säkerhetsföreskrifter och anvisningar på ett effektivt sätt. Enkel installation och anpassning gör DuraStripe Shapes till den tids- och kostnadsbesparande alternativet jämfört med traditionell målad golvmarkering. 

  DuraStripe Signs  

  Våra DuraStripe Signs tar golvmarkeringar till en ny nivå med ökad levande färg och motståndskraft mot UV-blekning. Perfekta för alla 5S eller Six Sigma-program, dessa slitstarka markeringar visar tydligt säkerhetsföreskrifter eller anvisningar och tål både gång- och gaffeltrucktrafik. Enkel installation och anpassning gör dem till den ultimata 5S-lösningen för golvet. 

  Ge din produktion en uppgradering med Virtual Manufacturings golvmärkning och stripes – en investering i effektivitet, säkerhet och organisation. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och hitta den perfekta lösningen för din arbetsplats! 

  Länk till webshop

  Direktlänk till den här tjänsten
 • Workstation Equipment

  Under segmentet workstation finns allt för en effektivare arbetsstation.

  Virtual Manufacturing levererar all typ av utrustning för en effektiv arbetsplats. Vi erbjuder produkter inom följande områden:

  • Verktygstavlor
  • Ergonomiska mattor
  • Magnethållare
  • Verktygssymboler
  • Plastbackar
  • Plastlådor
  • Shadowboards
  • Ipadhållare
  Direktlänk till den här tjänsten
 • Arbetsstationer

  Flexibla och ergonomiska arbetsplatser fyller en stor roll i hur effektiv en produktion kan vara. Ett unikt modulsystem för dessa behov, som har en bas i Pipe racking-systemet med oändligt många tillbehör.

  Produktkatalog

  Flexibla och ergonomiska arbetsplatser ligger till grund för kvalitet och effektivitet i produktionen. Virtual Manufacturing designar och producerar modulbaserade arbetsstationer, baserade på ett pipe-racking system som kan varieras i oändlighet. Det flexibla systemet gör det möjligt att arbeta effektivt och ergonomiskt, även under förändring och utveckling av produktionen.

  Virtual Manufacturing har unik kompetens i att utforma arbetsplatser med avseende på ergonomi, säkerhet och produktivitet. Vi tar ansvar för hela arbetsplatsen och använder oss av klassiska produktionstekniska metoder i kombination med nya tekniker för att utforma den perfekta arbetsstationen.

  Direktlänk till den här tjänsten
 • Shopfloor Management

  För att få den bästa styrningen i produktionen måste man visualisera och synliggöra och tydliggöra information. ”Lean” betyder i själva verket ”addera värde utan avfall” och syftar till att utnyttja resurser på ett så effektivt sätt som möjligt, säkra kundnöjdhet och på så sätt, ständigt förbättra företagens konkurrensläge.

  Shopfloor Management innebär att visualisera och tydliggöra information i produktionen. Lean produktion syftar till att utnyttja resurser på ett effektivt sätt, säkra kundnöjdhet och att ständigt förbättra företagens konkurrensläge. Virtual Manufacturing har lång erfarenhet inom Shopfloor Management och hjälper våra kunder med utveckling av:

  • Kanbantavlor
  • Planeringstavlor
  • Produktionsuppföljningstavlor
  • Informationstavlor

  Digitala Pulstavlor

  Virtual Manufacturing är leverantörer av digitala pulstavlor från MEVISIO. Plattformen MEVISIO är byggd för att kunna hantera allt från några få tavlor för enkla behov till stora internationella koncerner med tusentals tavlor. Med hjälp av moderna verktyg och tjänster är plattformen åtkomlig över hela världen redan från start. Vi använder enbart välkända och betrodda tjänsteleverantörer för hosting av våra applikationer och data. Det gör att driftssäkerheten och åtkomligheten blir mycket hög. Eftersom viktig data hanteras i systemet är säkerheten högt prioriterad. Säkerhetstänket har legat som grund i allt från utveckling, till hosting, till kommunikation till klienten.

  Direktlänk till den här tjänsten
 • AGV- Automated Guided Vehicles

  Automatiskt styrda fordon har blivit en väsentlig del i många fabriker. Deras ekonomiska och praktiska fördelar, har öppnat upp nya områden. AGV optimerar produktionsprocesser, ökar säkerheten, minskar kostnaderna – i alla dessa materialflöde inom företaget.

  Automated Guided Vehicles (AGV) och Autonomous Intelligent Vehicles (AIV)

  Traditionella AGVer följer en förbestämd rutt med hjälp av optisk eller magnetisk läsning av spår i golvet. AVI är nästa generation av AGV som scannar av sin omgivning och räknar därefter ut den bästa vägen till destinationen. Scanningen ger information om objekt och människor som är i vägen, men tar också hänsyn till ombyggnationer av fabriken vilket kräver omprogramering om man har en traditionell AGV.

  Automatiskt styrda fordorn har blivit en viktig del av materialhanteringen i många fabriker och lager. AGVer optimerar produktionsprocesserna, ökar säkerheten, minskar kostnaderna och kan i allmänhet intergreras i alla befintliga produktionsprocesser med lite modifiering.

  Virtual Manufacturing har flerårig erfarenhet av AGV- och AIV installationer och vi hjälper våra kunder att hitta lösningar som passar för just deras behov. Vi kan hjälpa er med:

  • Simulering för att avgöra hur många AGVer som behövs i era processer.
  • Utformning av lösningar för att kunna automatisera era transporter.
  • Installering kompletta AGV och AIV system.
  • Integrering av AGVer med materialställ och att skapa materialtåg.

  Samarbetspartners

  Direktlänk till den här tjänsten
 • Påkörningsskydd

  I samarbete med Innograf erbjuder vi påkörningsskydd i flexibelt PVC-material, där en av fördelarna är låga underhållskostnader även långt efter installation. PVC-skydd minskar skadan som inträffar exempelvis när truckar kör på utplacerade skydd. I händelse av en kollision, där flexibelt PVC-material använts för skydd, så är skadan mindre på inte bara skyddet utan även truck […]

  I samarbete med Innograf erbjuder vi påkörningsskydd i flexibelt PVC-material, där en av fördelarna är låga underhållskostnader även långt efter installation. PVC-skydd minskar skadan som inträffar exempelvis när truckar kör på utplacerade skydd. I händelse av en kollision, där flexibelt PVC-material använts för skydd, så är skadan mindre på inte bara skyddet utan även truck samt golv.

  Direktlänk till den här tjänsten
 • Ergonomiska Mattor

  Arbetsmiljön skiljer sig åt en hel del från en verksamhet till en annan.Vi erbjuder mattor för bla

  Höj arbetsplatskomforten och säkerheten med Ergonomiska Mattor! 

  Utforska ergonomisk excellens för stående arbete inom produktion med vårt sortiment av ergonomiska mattor. Virtual Manufacturing, i samarbete med Ergomat, tillhandahåller mattor som erbjuder stöd för operatörer och förebygger arbetsplatsolyckor. Förbättrad ergonomi minskar inte bara antalet sjukfrånvarodagar utan ökar också produktiviteten i produktionsmiljön. Våra mattor riktar sig till olika branscher: 

  • Tung Industri 
  • Livsmedelsindustrin 
  • ESD-miljöer 
  • Renrum 
  • Distribution 

  Laminatmattor för Mångsidiga Arbetsplatser 

  Här introducerar vi laminatmattor, tillverkade i två skikt för optimal prestanda. Toppskiktet, av högkvalitativt homogent gummi, säkerställer hållbarhet, medan underskiktet, av skummat EPDM-gummi, ger enastående åldersbeständighet. Kvaliteten på det underliggande materialet avgör den ergonomiska hållbarheten och säkerställer elasticitet över tiden. Toppskiktets gummimaterial dikterar ofta mattans lämplighet för specifika miljöer, som oljeresistens, brandklassificering, svetsning, elektrisk isolering, ESD, antistatiskt eller hygieniska egenskaper. Laminatmattor är ett idealiskt val för kontorsutrymmen, detaljhandelsmiljöer eller lättare industriella inställningar, men rekommenderas inte för våta arbetsplatser. 

  Gummimattor för Mångfaldiga Miljöer 

  En gummimatta är en homogen gummilager utformad för ergonomiska egenskaper genom dess profil snarare än dess konsistens eller mjukhet. Profilen kan inkludera dräneringshål eller gummipinnar för ökat halkskydd. Eftersom mattan är homogen utmärker den sig i miljöer med hög fuktighet. Olika gummiblandningar riktar sig till specifika miljöer och kravspecifikationer, inklusive oljeresistens, brandklassificering, elektrisk isolering, ESD, antistatiskt och hygieniska egenskaper. Gummimattor passar för både tung och lätt industriell verksamhet, liksom på sjukhus, i kök, barer, tvättinrättningar och mer. 

  Polyuretanmattor för Förhöjd Ergonomi 

  Polyuretanmattor är tillverkade av skummad polyuretan, vanligtvis med vatten. För att optimera ergonomin utöver det skummade materialets kapacitet anpassas mattans profil. Vi erbjuder polyuretanmattor med två olika profiler – en med en ”buktig” yta för överlägsen ergonomi och en annan med en jämnare yta för enkel rengöring. Den slätare mattan föredras också vid frekvent vridning eller svängning vid arbetsplatsen. 

  Polyuretanmattor tillverkas vanligtvis i moduler om 60×90 cm, som kan svetsas ihop för att uppnå önskad storlek och form. Även om dessa mattor inte rekommenderas för miljöer med överdriven vätskeexponering, används de inom lätt industriell verksamhet, förpacknings- och sorteringslinjer, kontorsutrymmen och mer. 

  Uppgradera din arbetsplats med Virtual Manufacturings ergonomiska mattor och säkerställ en harmonisk blandning av komfort och säkerhet. Kontakta oss idag för att utforska den perfekta lösningen för dina specifika arbetsplatsbehov! 

  Länk till webshop

  Direktlänk till den här tjänsten
 • wheel.me

  wheel.me revolutionerar produktionsautomation med sina flexibla och prisvärda lösningar. Genom att omvandla befintlig infrastruktur till autonoma robotar möjliggörs transport av material och verktyg. Hjulen, inklusive den självkörande Genius 2, erbjuder flexibilitet, säkerhet och effektivitet. Från materialhantering till löpande bandsstöd förenklar vi produktionsprocesser och sänker kostnaderna. Upplev framtidens automatisering med tillförlitlighet, precision och innovativ design – skräddarsydd för att passa dina produktionsbehov.

  Revolutionerande automation

  
  
  
  
  

  wheel.me revolutionerar produktionsautomation med sina flexibla och prisvärda lösningar. Genom att omvandla befintlig infrastruktur till autonoma robotar möjliggörs transport av material och verktyg. Hjulen, inklusive den självkörande Genius 2, erbjuder flexibilitet, säkerhet och effektivitet. Från materialhantering till löpande bandsstöd förenklar vi produktionsprocesser och sänker kostnaderna. Upplev framtidens automatisering med tillförlitlighet, precision och innovativ design – skräddarsydd för att passa dina produktionsbehov.

  wheel.me erbjuder en heltäckande lösning för olika applikationer:

  Material Handling: Autonomous transport of raw materials, components, or finished products between different production stations. 

  Inventory Management: Automated movement of goods within manufacturing facilities to optimize inventory processes. 

  Assembly Line Support: Integration into assembly lines for seamless transport of raw materials, spare parts, and other components between workstations. 

  Tool and Equipment Transport: Movement of tools and equipment to different areas on the factory floor for various production processes. 

  Benefits in production environments with wheel.me:

  Efficiency: Optimizing material handling and transportation processes increases production efficiency and reduces downtime. 

  Cost Savings: Savings through reduced labor requirements, minimized errors, and optimized resource utilization. 

  Accuracy and Consistency: Precise and consistent movement of goods minimizes the risk of errors in material handling and ensures high accuracy in inventory management and assembly line processes. 

  Increased Safety: Reduced need for manual handling of heavy or hazardous materials enhances workplace safety for employees. 

  Flexibility: No need for infrastructural changes, simply mount Genius 2 to existing carts and trolleys. 

  Would you like an assessment and quote for your project? Please let us know more about your needs, and we can tailor a solution that best suits you. 

  Direktlänk till den här tjänsten

Mer information

Kontaktpersoner för det här området