Ergonomiska Mattor

Höj arbetsplatskomforten och säkerheten med Ergonomiska Mattor! 

Utforska ergonomisk excellens för stående arbete inom produktion med vårt sortiment av ergonomiska mattor. Virtual Manufacturing, i samarbete med Ergomat, tillhandahåller mattor som erbjuder stöd för operatörer och förebygger arbetsplatsolyckor. Förbättrad ergonomi minskar inte bara antalet sjukfrånvarodagar utan ökar också produktiviteten i produktionsmiljön. Våra mattor riktar sig till olika branscher: 

  • Tung Industri 
  • Livsmedelsindustrin 
  • ESD-miljöer 
  • Renrum 
  • Distribution 

Laminatmattor för Mångsidiga Arbetsplatser 

Här introducerar vi laminatmattor, tillverkade i två skikt för optimal prestanda. Toppskiktet, av högkvalitativt homogent gummi, säkerställer hållbarhet, medan underskiktet, av skummat EPDM-gummi, ger enastående åldersbeständighet. Kvaliteten på det underliggande materialet avgör den ergonomiska hållbarheten och säkerställer elasticitet över tiden. Toppskiktets gummimaterial dikterar ofta mattans lämplighet för specifika miljöer, som oljeresistens, brandklassificering, svetsning, elektrisk isolering, ESD, antistatiskt eller hygieniska egenskaper. Laminatmattor är ett idealiskt val för kontorsutrymmen, detaljhandelsmiljöer eller lättare industriella inställningar, men rekommenderas inte för våta arbetsplatser. 

Gummimattor för Mångfaldiga Miljöer 

En gummimatta är en homogen gummilager utformad för ergonomiska egenskaper genom dess profil snarare än dess konsistens eller mjukhet. Profilen kan inkludera dräneringshål eller gummipinnar för ökat halkskydd. Eftersom mattan är homogen utmärker den sig i miljöer med hög fuktighet. Olika gummiblandningar riktar sig till specifika miljöer och kravspecifikationer, inklusive oljeresistens, brandklassificering, elektrisk isolering, ESD, antistatiskt och hygieniska egenskaper. Gummimattor passar för både tung och lätt industriell verksamhet, liksom på sjukhus, i kök, barer, tvättinrättningar och mer. 

Polyuretanmattor för Förhöjd Ergonomi 

Polyuretanmattor är tillverkade av skummad polyuretan, vanligtvis med vatten. För att optimera ergonomin utöver det skummade materialets kapacitet anpassas mattans profil. Vi erbjuder polyuretanmattor med två olika profiler – en med en ”buktig” yta för överlägsen ergonomi och en annan med en jämnare yta för enkel rengöring. Den slätare mattan föredras också vid frekvent vridning eller svängning vid arbetsplatsen. 

Polyuretanmattor tillverkas vanligtvis i moduler om 60×90 cm, som kan svetsas ihop för att uppnå önskad storlek och form. Även om dessa mattor inte rekommenderas för miljöer med överdriven vätskeexponering, används de inom lätt industriell verksamhet, förpacknings- och sorteringslinjer, kontorsutrymmen och mer. 

Uppgradera din arbetsplats med Virtual Manufacturings ergonomiska mattor och säkerställ en harmonisk blandning av komfort och säkerhet. Kontakta oss idag för att utforska den perfekta lösningen för dina specifika arbetsplatsbehov! 

Länk till webshop