Nyheter & Stories

 • Digital Twin där 3D scanningar blir verklighet

  Virtual Manufacturing har sedan 2007 scannat företag och industrilokaler runtom i världen för att ge en digital verklighet. Vårt uppdrag är nu att ge varje företag möjligheten med det enklaste och mest kraftfulla sättet att bygga och driva sin egen digitala tvilling till största möjliga potential.

  Digital Twin via 3D scanning och indoor Viewer

  Tekniken bakom digitala tvillingar kan förändra industrin i grunden. Investeringar blir mer lönsamma, resursutnyttjandet blir effektivare och dyra produktionsstopp förhindras, förbättra utnyttjande graden av lokalen etc.

  En digital tvilling är en avbildning av en produkt, resurs eller process i produktionen. Denna skickar data till sin digitala tvilling, där den omvandlas till användbar information. Därmed kan man använda en digital tvilling för simulering, utvärdering och förbättring av prestanda, i bästa fall under en pågående process.

  Vi kan genom en enkelt snabb och smidigt 3D scanning och en visualiseringsmjukvara gör först steget till digital tvilling till verklighet. Din 3D scanning kan bli användbar för alla direkt i webbläsaren där PoI taggar efter önskemål kan integreras. Genom en unikkombination av bilder och punkmoln blir din digitala tvilling unikt verklig.

  Nu finns en webbaserad applikation som visar realistiska digitala tvillingar med 360° panoramabilder, punkmoln och kartor som genererats vid 3D skanningen. Användare kan flytta runt i den digitala tvillingen som om de är på plats och använda den interaktiva funktionen för att lägga till, söka efter väg till goe-taggad information eller ta noggranna mätningar.

  Vilken information som läggs i  ”Point of Interest” har bara fantasin som begräsning. Detta kan exempelvis vara, Inventarielistor, Service manualer, information om pågående Kaizen events, utrymningsplaner, arbetsinstruktioner etc. Vi skapar en virtuell kontroll på hela anläggningen.  Flöden kan även visualiseras och guida besökare på en virtuell visning av fabriken.

  Digital Twin där 3D scanningar blir verklighet

  Virtual Manufacturing har sedan 2007 scannat företag och industrilokaler runtom i världen för att ge en digital verklighet. Vårt uppdrag är nu att ge varje företag möjligheten med det enklaste och mest kraftfulla sättet att bygga och driva sin egen digitala tvilling till största möjliga potential.

  Genom att nu kunna erbjuda snabbare skanning med mindre tid på produktionsgolvet sparar vi mycket tid och mindre störningar när scanningen genomförs.

  De stora tyska bilproducenterna, som tjänstgjorde som tidiga adoptörer, banade vägen för vår digitala tvillingteknik för att förändra hur företagen kommer att fungera i framtiden. Som ett resultat upplever vi nu en enorm ökning i efterfrågan på vår väletablerade och spårförsökta plattform.

  Vi har intelligensplattformen för tillverkningsföretag för att digitalisera sina industrianläggningar för att påskynda tillväxten, efterfrågan på digitala tvillinglösningar har intensifierats.

  Digital tvillingteknik används av allt fler företag för att övervaka och kontrollera tillgångar och processer med en virtuell representation av fysiska utrymmen.

  Gartner förutspår att 2021 kommer hälften av stora industriföretag att använda digitala tvillingar, vilket resulterar i att organisationerna får en signifikant förbättring av effektiviteten med 10%.

  På kort sikt har den digitala tvillingmarknaden som förväntas vara värd 15,66 miljarder dollar år 2023.

  NavVis Cloud – få tillgång av din digitala tvilling var du än är.

  NavVis Cloud, en ny molnbaserad plattform som ger laserskanningspersonal tillgång till NavVis IndoorViewer som en mjukvara som -a-Service (SaaS) -lösningen. Helt webbaserade 3D-byggnader kan nu levereras som en del av varje skanningsprojekt med hjälp av punktmolnfiler från markbundna laserskannrar och NavVis M6 Indoor Mobile Mapping System (IMMS).

  NavVis möjliggör montering, logistik och fabriksplanerare att inspektera produktionsanläggningar på distans och genomföra förbättringar snabbare.

  Lanseringen av NavVis Cloud ger laserskanningspersonal on-demand, flexibel tillgång till nästa generations leverans som gör att alla intressenter enkelt kan komma åt, tolka och interagera med scanprojekt.

  NavVis IndoorViewer är en webbaserad applikation som omvandlar data som fångas av laserskannrar till helt verkliga 3D-byggnader. Med några klick struktureras skanningsdata automatiskt i en grundläggande modell av byggnaden och visas som realistiska 360 ° ”walk thrus”, punktmoln och anpassningsbara golvlayouter. 

  Användare kan sedan flytta runt i det skannade molnet som om de är på plats och använda den interaktiva funktionaliteten för att lägga till, söka efter och väg till geo-taggad information, eller ta noggranna mätningar. Det intuitiva användargränssnittet och funktionaliteten låter varje projekt intressent få tillgång, tolka och interagera med scanningsdatan.

  Det intuitiva användargränssnittet och funktionaliteten har gjort NavVis IndoorViewer till en värdefull leverans för laserskanningspersonal som vill utvidga användningen av punktmoln utanför BIM-modellerna och bygga planer till ett bredare utbud av byggnadsaktörer som också skulle dra nytta av 3D-skanningsdata. Detta är särskilt relevant för intressenter som arbetar med komplexa projekt eller fastigheter, till exempel produktionsanläggningar och byggarbetsplatser, där IndoorViewer möjliggör fjärråtkomst till webbplatsen och används som plattform för samarbete och utbyte av information.

  Vi erbjuder

  • 3D Scanning och få en AsIs statisk View. – I denna kan man navigera sig samt lägga in PoI.
  • 3D Hybrid Model över en AsIs, statsik wiew. Möjligheten finns nu att förändra dagens layout och maskinpark.
  • 3D Hybrid Model ToBe. Visualisera en framtida fabrik/line. Grunden till fortsatt uppdaterad Virtuell fabrik.